Použití: Pro pekařskou a cukrářskou výrobu k polévání, k výrobě fondánové náplně a krému. Fondán za stálého míchání plynule zahříváme v duplikátoru, nebo ve vodní lázni na teplotu 40 - 45°C, při vyšší teplotě dochází k nežádoucímu poškození mikrokrystalické struktury fondánu a ke zhoršení jeho kvality. Po nahřátí ihned potíráme moučník nebo dort - doporučujeme pracovat s výrobkem rychle, protože při chladnutí dochází k tvorbě cukrové krusty. Výrobek je možno po zahřátí za stálého míchání dle vlastního uvážení doředit vodou pro docílení požadované konzistence.
Skladujte na čistém, suchém místě. Chraňte před přímým sluncem. Teplota skladování do 20°C. Chraňte před mrazem. Optimální vlhkost vzduchu 50 - 65%, max 70%.
Složení: cukr, glukózový sirup, kakaová hmota, voda, kakaové máslo, mléčný tuk, emulgátor sójový lecicitn, vanilkový extrakt Bourbon Madagascar
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 1759 kJ/417 kcal, tuky 12,3 g (z toho nasycené 7,7 g), sacharidy 72 g (z toho cukry 65 g), vláknina 1,7 g, bílkoviny 1,3 g, sůl 0 g