Použití invertního cukru (sirupu):
- pekařské a cukrářské výrobky - udržuje vlhkost a tím prodlužuje trvanlivost
- těsta - podporuje kynutí a měkkost výrobku
- turecký med - zajistí konzistenci
- ganache - udržuje vlhkost
- zmrzliny a krémy - zabraňuje krystalizaci
- perníčky, brownie - podpoří zhnědnutí a zůstanou měkké
Výhody invertního cukru (sirupu):
- výborně rozpustný ve vodě
- vysoká sladivost
- nižší bod karamelizace než sacharosa
- zabraňuje krystalizaci cukru
- nižší glykemický index
- pro dosažení konkrétního stupně sladkosti, je třeba menšího množství než při použití cukru
- je stravitelnější než klasický cukr
Skladujte v suchu. Při teplotách pod 12°C má tendenci krystalizovat.
Složení: cukr, voda
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 1309 kJ/308 kcal, tuky 0 g (z toho nasycené 0 g), sacharidy 77 g, bílkoviny 0 g, sůl 0 g