Vážení zákazníci, ve státní svátek jsou všechny naše prodejny uzavřeny.

Váš rabat: 10% (Započten v ceně výrobků)

Dortisimo.cz s.r.o.

Prosecká 682/117 190 00, Praha 9
IČ: 24239241
DIČ: CZ24239241

Formix-Prémium - Mandlová hmota (7 kg)

Formix-Prémium - Mandlová hmota (7 kg)
Formix-Prémium - Mandlová hmota (7 kg)
Katalogové číslo: 0013
EAN: 5999566810329
Sleva 10%
Omezený počet kusů
Ušetříte: 128,30 Kč tj.10.00%
Běžná cena: 1 283,00 Kč
Skladem
1 154,70 Kč s DPH / ks
16,17 Kč / 100g
1154.70

 Proč zvolit hmotu Formix Prémium?

- dobře barvitelná

- extra pružná

- měkká a poddajná

- rychle drží tvar

- nesesedá

- netrhá se

- lehká chuť a vůně

- sněhově bílá

 

Bílá, extra pružná hmota s vynikajícími vlastnostmi uspokojí i toho nejnáročnějšího zákazníka. Hodí se zejména k potahování dortů a modelování figurek. Je měkká a poddajná, ale skvěle a rychle drží tvar a nemá tendenci sesedat ani při tvorbě vyšších a složitějších modelací. Při potahování se netrhá a lehce přilne ke korpusu. Její lehká mandlová chuť a vůně skvěle doplní delikátnost vašeho výrobku.

 

Efektivní a rychlé použití

Bez námahy je hmota kdykoliv připravena k použití. Je dobře barvitelná na širokou škálu odstínů od pastelových barev až po ty syté.

 

Doporučené použití

Pod potahovací hmotu patří krém s nízkým obsahem vody. Vhodné jsou tedy např. máslový krém, krém z másla a moučné kaše, pudinkový krém s máslem nebo ganache. Nevhodné jsou šlehačkové krémy s mascarpone, tvarohem, zakysanou smetanou či jogurtem. Jelikož fondánové hmoty obsahují především cukr a ten ve spojení s vodou obsaženou ve jmenovaných surovinách způsobí, že se potah začne rozpouštět a tekutina pak po obvodu dortu vytéká ven.

 

Hmota by měla mít pokojovou teplotu. Odřízněte požadované množství hmoty a minimálně 10 minut propracujte, dokud nebude vláčná a elastická. Teplota a důkladné propracování Formixu je základem úspěchu.

 

Je-li hmota tužší konzistence, můžete ji dát na 5–10 vteřin ohřát do mikrovlnné trouby.

 

Pokud chcete hmotu barvit, naneste barvivo na jednu polovinu připravené hmoty, tu pak přehněte, abyste si neobarvili ruce a začněte hmotu propracovávat. To dělejte tak dlouho, dokud není hmota rovnoměrně obarvena. Pokud je odstín málo sytý, postup opakujte, dokud nedocílíte požadované barvy.

 

Poté hmotu vyválejte na cca 4 mm silný plát. Aby se hmota nelepila, lze ji podsypávat moučkovým cukrem nebo škrobem. Velikost plátu by měla být o něco větší, než je průměr dortu plus výška dortu. Jeho přemístění na dort můžete udělat třemi způsoby. Plát buď podeberte rukama, nebo namotejte na váleček nebo pokud ho vyválíte na silném igelitu či silikonové podložce, zvedněte ho i podkladem, otočte ho na připravený korpus a igelit nebo silikon stáhněte.

 

Pak už jen hmotu uhlaďte pomocí cukrářských žehliček a odřízněte přebytečnou hmotu.

 

Hmotu uchovávejte v igelitových sáčcích a uzavřených nádobách, aby nevysychala a tudíž netvrdla.

 

Složení: cukr, glukózový sirup, pitná voda, rostlinné tuky (kokosový tuk, hydrogenovaný olej z palmových jader), modifikovaný bramborový škrob, zahušťovadlo: xanthanová guma, aroma, konzervant: sorban draselný, regulátor kyselosti: kyselina citronová

 

Nutriční hodnoty na 100 g: energie 1641 kJ/388 kcal, tuky 6,26 g (z toho nasycené 5,29 g), sacharidy 82,41 g (z toho cukry 73,23 g), vláknina 0,99 g, bílkoviny <0,2 g, sůl <0,03 g

Formix-Prémium - Mandlová hmota (7 kg)

phone +420739699384
logo

Získejte věrnostní slevu na váš nákup 3 - 10%.

Naposledy prohlížené zboží

Zaujaly vás naše produkty?

Chtěli byste s námi spolupracovat?

Jste

obchod?

Mám zájem

Jste

výrobna?

Mám zájem

Jste

influencer?

Mám zájem
přihlaste se k našemu
NEWSLETTERU
Chcete dostávat novinky, akce a další informace přímo do emailu?
Přihlašte se k odběru.