Domácí je domácí…a u šlehačky to platí dvojnásob. Poctivá a lahodná šlehačka nesmí chybět u žádného moučníku. Skvěle s ní ovšem vykouzlíte i rychlý letní dezert v podobě ovoce se šlehačkou. Aby však šlehačka měla ideální konzistenci, nezapomeňte na ztužovač šlehačky, díky kterému bude tuhá, přesto ale krásně nadýchaná.
Použití: 250 ml vychlazené smetany ke šlehání částečně vyšleháme, vsypeme obsah sáčku a došleháme. Pro použití do šlehačkové láhve ztužovač ve smetaně rozmíchejte.
Složení: cukr, modifikovaný kukuřičný škrob, protispékavá látka: fosforečnany vápenaté
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 1697 kJ/400 kcal, tuky <0,5 g (z toho nasycené <0,1 g), sacharidy 98 g (z toho cukry 70 g), vláknina <0,5 g, bílkoviny <0,5 g, sůl 0,06 g