Cukrová hmota s vanilkovou příchutí na potahování dortů a výrobu jednoduchých cukrových ozdob. Hmotu propracujeme do měkké konzistence, lze ji barvit gelovými barvami do požadovaného odstínu. Dorty, případně menší dezerty, které chceme potahovat, musí být dobře vychlazené. Pokud jsou naplněné krémy obsahujícími vodu, například šlehačkou, mascarpone, tvarohem, zakysanou smetanou, je nutné dorty obmazat pevným máslovým základem (bílkovomáslový krém, pudinkovomáslový krém), nebo obmazat čokoládovou ganache. Na ganache svaříme jeden díl šlehačky, přidáme 1,5 - 2 díly čokolády a vymícháme do hladka. Potom dort obmažeme a necháme v lednici zatuhnout. Teprve potom potáhneme. Potahovací hmota by měla být silná alespoň 2,5 - 3 mm, aby se s ní dobře pracovalo.
Složení: cukr (EU)(min. 69%), glukózový sirup, rostlinný olej (palmový), modifikovaný škrob (E1422), voda, zvlhčující látka: glycerol (E422), zahušťovadlo: xanthanová guma (E415), želatina, konzervant: sorban draselný (E202), vanilkové aroma, kyselina: kyselina citronová (E330), barviva: Červeň Allura AC (E129), Tartrazin (E102), Žluť SY (E110)
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 1728 kJ/409 kcal, tuky 8,3 g (z toho nasycené 4,15 g), sacharidy 83,91 g (z toho cukry 78,11 g), bílkoviny 0,19 g, sůl 0,01 g