Ztužovač šlehačky zajišťující výborný nášleh. Udrží šlehačku tuhou a dodá jí pevný tvar po dobu několika dní při chladničkových teplotách. Používá se zejména na dorty a dezerty. Rychlá a jednoduchá příprava, navíc jen v množství, které zrovna potřebujete.
Složení: cukr, zahušťovadlo (modifikovaný škrob, E401, E516, E450(iii)), želatina, kakao se sníženým obsahem tuku, čokoláda 4% (kakaový prášek, kakaová hmota, cukr), aroma, mořská sůl. Může obsahovat stopy lepku, vajec, sóji, skořápkových plodů, mléka a sezamu.
Návod na přípravu: Ve vysoké míse si vyšleháme 1 litr smetany ke šlehání téměř do zhoustnutí. V další misce rozpustíme 200 g směsi Whippstabil v 250 ml vody. Vzniklou směs krátce zašleháme při nízkých otáčkách do předem vyšlehané šlehačky. Poté můžeme náplň ihned použít. Poměr na 200 ml smetany je 40 g směsi Whippstabil a 50 ml vody.
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 1573 kJ/376 kcal, tuky 2,5 g (z toho nasycené 1,5 g), sacharidy 76 g (z toho cukry 60 g), vláknina 5 g, bílkoviny 10 g, sůl 0,63 g