Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker garantuje hospodyním úspěch v kuchyni již přes 100 let!
Použití: Kypřicí prášek rozmícháme v mouce a přidáme do těsta. Používáme ho při přípravě třeného, křehkého, piškotového těsta, perníků, muffinů apod.
Pokud do těsta přidáváte kyselé suroviny jako je podmáslí, citrónová šťáva, jogurt, ostatní citrusy nebo dokonce i med, nahraďte část prášku do pečiva jedlou sodou. Např. jeden šálek mouky, jedno vejce a jeden šálek podmáslí vyžaduje jen polovinu lžičky kypřicího prášku. Zbývající část nahraďte čtvrtinou lžičky sody, která kyselinám obsaženým v podmáslí zajistí potřebné kypření.
Nakypří 1/2 kg mouky.
Vhodné pro přípravu veganských výrobků.
Složení: kypřicí látky (dihydrogendifoaforečnan sodný, hydrogenuhličitan sodný), kukuřičný škrob (22,5%)
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 334 kJ/80 kcal, tuky 0,1 g (z toho nasycené 0 g), sacharidy 20 g (z toho cukry 0 g), bílkoviny 0,1 g, sůl 45,93 g