Jedinečná kombinace vláčného korpusu s kávovou zálivkou, bílé šlehačky a dezertní polevy Vám vykouzlí chuť přímo nebeskou.
Balení obsahuje: 250 g směsi na korpus, 80 g směsi na náplň, 25 g směsi na kávovou zálivku, 20 g směsi na polevu
K tomu přidáte: Na těsto - 100 g makkého margarínu nebo másla, 2 vejce (velikost M), 50 ml mléka (5 polévkových lžic). Na náplň - 500 ml vychlazené smetany ke šlehání, 100 ml vody. Na kávovou zálivku - 80 ml teplé vody. Na dezertní polevu - 75 ml studeného mléka.
Příprava těsta: Směs na korpus, margarín nebo máslo, vejce a mléko dáme do mísy. Šleháme elektrickým ručním šlehačem, nejprve na nejnižším stupni, pak na nejvyšším stupni asi 3 minuty. Těsto vložíme do tukem vymazané dortové formy, uhladíme a pečeme 35-40 minut (elektrická trouba 170°C, horkovzdušná trouba 150°C, plynová trouba střední stupeň). Po upečení oddělíme okraj formy a korpus necháme asi 15 minut vychladnout.
Úprava korpusu: Korpus přeneseme na dortový podnos a opět k němu upevníme očištěný okraj formy. Směs na kávovou zálivku smícháme s 80 ml teplé vody. Do ještě teplého korpusu vytvoříme pomocí obrácené strany vařečky asi 40 důlků o průměru asi 0,5 - 1 cm. Důlky naplníme co nejpřesněji pomocí lžičky zálivkou. Korpus necháme vychladnout.
Příprava náplně a zdobení dortu: V misce ušleháme dotuha smetanu ke šlehání. Směs na náplň a 100 ml vody šleháme metličkou asi 1 minutu. Ve dvou fázích přimícháme šlehačku. Náplň rozetřeme na korpus a lžičkou uděláme na povrchu vlnky. Směs na dezertní polevu a studené mléko mícháme metličkou asi 1 minutu. Polevu necháme 1 - 2 minuty stát. Polevou naplníme cukrářský sáček a dort dozdobíme. Dort dáme na 2 hodiny do lednice ztuhnout. Před servírováním oddělíme okraj formy od dortu pomocí nože.
Složení: cukr, pšeničná mouka, pšeničný škrob, jedlá želatina, dextróza, glukózový sirup, emulgující složka (rýžový škrob, emulgátor (estery polyglycerolu s mastnými kyselinami, mono- a diglyceridy mastných kyselin, polyoxyethylen-sorbitan-monooleát)), modifikovaný bramborový škrob, kypřicí látka (dihydrogendifosforečnan disodný, hydrogenuhličitan sodný), kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kávový extrakt, aroma, přírodní aroma, zahušťovadlo (karagenan), barvivo (kurkumin, riboflavin). Může obsahovat stopy mléka a lupinové mouky.
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 1159 kJ/278 kcal, tuky 18 g (z toho nasycené 10 g), sacharidy 25 g (z toho cukry 15 g), bílkoviny 4,1 g, sůl 0,34 g