Vážení zákazníci, ve státní svátek jsou všechny naše prodejny uzavřeny.

Váš rabat: 10% (Započten v ceně výrobků)

Dortisimo.cz s.r.o.

Prosecká 682/117 190 00, Praha 9
IČ: 24239241
DIČ: CZ24239241

Halloweenské sušenky

susenky
Dny se zkracují, na obloze táhnou tmavé těžké mraky, vítr prohání po zemi spadané listí a sem tam zaklepe na okno déšť. Co naplat, podzim se blíží. A s ním i svátky jako je Halloween, svátek Všech svatých a Památka všech zemřelých, tedy Dušičky. Proto nesmí chybět na vašem stole nějaké pečivo, spojené s Halloweenem, svátkem, který bychom u nás přeložili jako Předvečer všech svatých. Tento svátek, slavící se především v anglosaských zemích, již pomalu zdomácněl i u nás. Je už tradičně spojen s dýněmi, strašidly, strašidelnými domy, netopýry či kostlivci. Pojďte si tedy vyrobit sušenky zdobené královskou glazurou v klasických Halloweenských barvách, jako je oranžová, fialová a černá.
Příprava těsta 15 minut, zdobení 120 minut
25 kusů

Suroviny na těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 140 g másla
  •   90 g cukru
  •     1 vejce
  •       citrónová kůra

 

1. Máslo necháme povolit, ostatní suroviny dáme do hnětače a zpracujeme na hladké nelepivé těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici alespoň 2 hodiny odpočinout.

2 Poté těsto rozdělíme na třetiny, které postupně vyvalujeme na cca 3 mm tenký plát a vykrajujeme vybrané tvary. Ty opatrně přeneseme na plech.

3. Pečeme v rozpálené troubě na 160 °C do světle růžové barvy. Je třeba hlídat, velice rychle se mohou spálit.

4. Zdobíme královskou glazurou obarvenou gelovými barvami. Příprava glazury je velice jednoduchá. Požadované množství prášku smícháme s trochou vody a 2 minuty šleháme na nejvyšší obrátky. Tuto polevu pak pár kapkami vody ředíme na požadovanou konzistenci. Na dekorace typu lístečky a květiny má být tužší a neroztékat se. Na obvodové linky o něco řidší, ale stále by se neměla roztékat. Na výplně by se měla do 10 vteřin roztéct do hladka.


Ušlehaná poleva vydrží v lednici zakrytá fólií až 5 dnů. Před použitím je třeba ji znovu prošlehat.

přihlaste se k našemu
NEWSLETTERU
Chcete dostávat novinky, akce a další informace přímo do emailu?
Přihlašte se k odběru.