Powered by Smartsupp

Vážení zákazníci,chystáme pro Vás spoustu novinek a zajímavých akcí.Váš tým Dortisimo

V Hradci Králové netiskneme jedlý tisk  ( tiskárna je v servisu )

Dortisimo.cz s.r.o.

Prosecká 682/117 190 00, Praha 9
IČ: 24239241
DIČ: CZ24239241

Želatina hovězí typ B bloom 260 (500 g)

Želatina hovězí typ B bloom 260 (500 g)
Katalogové číslo: 1623
EAN: 2017000027676
Omezený počet kusů

Želatina jedlá - vhodná na výrobu želatinových květin

 

Termín dodání :
14 dní
Litujeme, ale toto zboží nelze nyní bohužel objednat.
Není skladem
267 Kč s DPH
53,4 Kč / 100g
267 aaa0

Potřebujete poradit s výběrem?

Nechte nám na sebe číslo. Zavoláme a se vším poradíme.

Customer Support

Objednávky do 13.00 – zítra u Vás

Vysoce kvalitní želatina vhodná i na výrobu želatinových květin, motýlů a dalších ozdob.  

Pro získání přibližně 250 g želatinového gelu je třeba míchat ingredience v tomto poměru:

Jemný křehký gel - 250 ml vody a 8,75 -10 g sypké želatinové směsi
Středně pevný gel - 250 ml vody a 15 - 17,5 g sypké želatinové směsi
Pevný gel - 250 ml vody a 20 - 25 g sypké želatinové směsi

Návod pro přípravu gelu:
Odvážené množství želatiny vsypeme do odpovídajícího množství vody a lehce zamícháme.Vždy je lepší použít vodu převařenou, protože voda může vykazovat vysokou trvrdost a tim může dojít k zákalu. Necháme nabobtnat. Nabobtnaný gel zahřejeme ve vodní lázni na teplotu cca 60-65°C. Rozpouštění urychlíme občasným jemným zamícháním. Po rozpuštění se použije ochucený připravený gel na výrobek (nejlépe v době když již vykazuje částečnou tvorbu gelu).

Nejčastější chyby při přípravě gelu
Příliš intenzivní míchání - v gelu se vytvoří bublinky.
Příliš vysoká teplota vody při přípravě gelu - dojde ke snížení želírujících schopností a tím ke snížení pevnosti gelu. Maximální teplota při přípravě gelu z želatiny je 90°C. Želatina nesmí přejít varem. Ztráta želírovacích schopností se projeví hlavně při opakovaném zhřátí nad 90°C.

Želatina je vysoce hodnotná bílkovina získaná částečnou denaturací kolagenu. Podle použitého výrobního procesu je želatina označovaná jako typ A (vyrobená kyselou cestou - vepřová) nebo typ B (vyrobená alkalickou cestou - hovězí). 

logo

Získejte věrnostní slevu na váš nákup 3 - 10%.

Hodnocení obchodu

od Ověřený zákazník
21.05.2025
Rychlé odeslání/doručení
od Ověřený zákazník
21.05.2025
Dobrá komunikace a zpětná vazba při řešení problémů. Doporučuji.
od Ověřený zákazník
21.05.2025
rychlost doručení
od Ověřený zákazník
20.05.2025
Velký výběr

Naposledy prohlížené zboží

Zaujaly vás naše produkty?

Chtěli byste s námi spolupracovat?

Jste

obchod?

Mám zájem

Jste

výrobna?

Mám zájem

Jste

influencer?

Mám zájem
přihlaste se k našemu
NEWSLETTERU
Chcete dostávat novinky, akce a další informace přímo do emailu?
Přihlašte se k odběru.