Dort-želé červené stačí jen smíchat s vodou, 1 minutu povařit a polít ovoce na dortu. To pak zůstane krásně lesklé po dlouhou dobu, prostě jako právě utržené. Dort-želé červené je ideální pro podtržení barvy a lesku jahod, malin, višní a jiných červených plodů. Můžete však vyzkoušet i zajímavý kontrast červeného želé se žlutým ananasem nebo zeleným kiwi. Dort-želé je rostlinného původu, je vyrobené na bázi karagenanů z mořských řas.
Použití: Obsah sáčku smícháme s 2-3 lžícemi cukru (40 g), přidáme 250 ml tekutiny a důkladně promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme asi 1 minutu. Odstavíme z plotny a za občasného míchání necháme chladnout. Ještě vlažným želé zalijeme ovoce na dortu.
Složení: cukr, zahušťovadla (karagenan, karubin), regulátor kyselosti hydrogenvinan draselný, barviva (karmíny, karoteny)
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 275 kJ/65 kcal, tuky 0 g (z toho nasycené 0 g), sacharidy 16 g (z toho cukry 16 g), bílkoviny 0 g, sůl 0 g