S Gelfixem Extra 2:1 spotřebujete pouze polovinu cukru. Tato želírovací směs zachovává přirozenou chuť ovoce a současně odpovídá moderním požadavkům na zdravou výživu. Jeden sáček vystačí až na 1 000 g ovoce a 500 g cukru a vaří se pouze 6 minut. Tento výrobek doporučujeme používat při přípravě džemů se středně sladkým nebo středně zralým ovocem. S Gelfixem Extra 2:1 bude Váš hotový džem obsahovat 66% ovoce!
Použití: Očištěné a vypeckované ovoce nakrájíme na velmi malé kousky nebo rozmixujeme. Odvážíme 1000 g ovoce a dáme do většího hrnce.Obsah balíčku Gelfix Extra smícháme se dvěma lžícemi cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Gelfix Extra přidáváme vždy před cukrem! Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání a probublávání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem a otočíme dnem vzhůru asi na 5 minut.
Složení: dextróza, želírující látka 19% (pektiny), regulátor kyselosti (kyselina citronová), konzervant (kyselina sorbová). Může obsahovat stopy mléka, lupinové mouky a lepku.