Oblíbená sypká směs na přípravu voňavých perníčků a polevy.
Kompletní řešení pro přípravu tradičních vánočních perníčků i cukrové polevy. Stačí přidat máslo, med a vejce. Balení vystačí na přípravu 45-50 ks perníčků (2 plechy).
Balení obsahuje: 400 g směsi na těsto, 50 g směsi na polevu
K tomu přidáte: Na těsto - 25 g změklého másla, 3-4 kávové lžičky medu, 2 vejce (velikost M), na potření - 1 bílek, na polevu - 2-3 kávové lžičky studené vody
Příprava: Obsah sáčku se směsí na přípravu těsta vysypeme na vál, přidáme máslo, med a vejce. Ručně vypracujeme hladké těsto. Pokud se těsto lepí přidáme 1-2 polévkové lžíce hladké mouky. Z vnitřní strany krabičky vystřihneme ostrými nůžkami všechny šablony. Na pomoučněném vále vyválíme těsto na placku cca 5 mm silnou a podle šablon nožem vyřízneme Mikuláše, čerta a vánoční ozdoby nebo vykrajujeme formičkou libovolné tvary. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení asi 10 minut (elektrická trouba 180°C, horkovzdušná trouba 160°C, plynová trouba střední stupeň). Těsně před pečením perníčky potřeme rozšlehaným bílkem. Perníčky necháme vychladnout. Směs na polevu vymícháme s vodou metličkou dotuha. Pokud je poleva řídká, přidáme 1-2 polévkové lžíce prosátého moučkového cukru.
Složení: pšeničná mouka, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, koření skořice, anýz, hřebíček, koriandr a fenykl v různém poměru, kypřicí látka (hydrogenuhličitan sodný), modifikovaný bramborový škrob, karamelový prášek. Může obsahovat stopy mléka a lupinové mouky.
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 1391 kJ/329 kcal, tuky 5,2 g (z toho nasycené 2,5 g), sacharidy 63 g (z toho cukry 37 g), bílkoviny 6,8 g, sůl 0,53 g