Proč mít pořád k snídani kaši, když si můžete upéct voňavý a chutný bezlepkový perník? Máme pro vás vynikající směs, do které jsme přidali pouze bezlepkové suroviny, kukuřičnou a rýžovou mouku, a proto nemusíte mít obavy o vaše zažívání. Díky jednoduché a rychlé přípravě můžete navíc perníkovou dobrotou pohostit i nečekanou návštěvu.
Balení obsahuje: 400 g směsi
K tomu přidáte: 2 vejce, 125 ml oleje, 200 ml vlažné vody nebo mléka
Příprava: Obsah sáčku nasypeme do připravené nádoby, přidáme 2 vejce, 125 ml oleje a 200 ml vody nebo mléka a šleháme elektrickým šlehačem 2 – 3 minuty. Na vymazaný a bezlepkovou moukou vysypaný menší plech (cca 25x35 cm) rozetřeme těsto a pečeme při teplotě 175 – 180 °C 15 – 20 minut. Propečení zkontrolujeme špejlí. Perník můžeme po vychladnutí překrojit na poloviny, jednu namažeme marmeládou dle chuti, druhou část přiklopíme na marmeládu.
Složení: cukr, kukuřičná mouka, rýžová mouka, kukuřičný škrob, bramborový škrob, kypřicí látky (difosforečnany, uhličitany sodné), kakao, směs koření, zahušťovadlo: guma guar
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 1531 kJ/361 kcal, tuky 0,7 g (z toho nasycené 0,2 g), sacharidy 85 g (z toho cukry 38 g), vláknina 2 g, bílkoviny 2,6 g, sůl 1,6 g