Dostali jste chuť na poctivý domácí chléb? Vyzkoušejte naši směs pro přípravu tmavého bezlepkového pečiva. Ať už bude vaše snídaně na sladko nebo na slano, tento chléb vás nezklame. Směs jsme pro vás namíchali z kukuřičné a rýžové mouky a nenajdete v ní žádnou ani deproteinovanou pšenici.
Balení obsahuje: 490 g směsi + 10 g sušeného droždí
K tomu přidáte: pouze vlažnou vodu
Příprava: Oba sáčky smícháme, přidáme 430–470 ml vlažné vody. Elektrickým hnětačem v míse vypracujeme těsto a vložíme ho do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané chlebíčkové (nebo menší dortové) formy a necháme v teple 60–75 minut kynout. Pečeme při teplotě 170–180 °C asi 60 minut.
Složení: bramborový škrob, rýžová mouka, kukuřičná mouka, bramborové vločky (brambory, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, stabilizátor: difosforečnany, antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiřičitan sodný, barvivo: kurkumin), jedlá sůl, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), cukr, kmín, zahušťovadlo: guma guar, barvivo: amoniakový karamel, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová, rozmarýn
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 1430 kJ/337 kcal, tuky 1,1 g (z toho nasycené 0,4 g), sacharidy 76 g (z toho cukry 1,7 g), vláknina 2,8 g, bílkoviny 4,4 g, sůl 2,2 g