Vážení zákazníci, ve státní svátek jsou všechny naše prodejny uzavřeny.

Váš rabat: 10% (Započten v ceně výrobků)

Dortisimo.cz s.r.o.

Prosecká 682/117 190 00, Praha 9
IČ: 24239241
DIČ: CZ24239241

Míša řezy

Na začátku byl nanuk vyrobený z tvarohu, smetany a cukru obalený v čokoládové polevě. Vyrábí se od roku 1962. Vznikl na základě velké obliby tvarohových dezertů, které se v poválečném Československu často pekly. To, že se v nezměněné podobě prodává až do dnes, svědčí o jeho velké popularitě. A tvarohové zákusky se pečou stále. Jedním z nich jsou i Míša řezy. Lahodný a lehký dezert si můžete upéct podle našeho receptu. Nebudete litovat.
Korpus: 30 minut
Krém a poleva: 30 minut
12 porcí

Suroviny na těsto:

  • 220 g hladké mouky (pro světlou variantu 240 g mouky)
  • 20 g kakaa (pro světlou variantu přidat těchto 20 g k mouce)
  • 6 vajec
  • 130 g cukru
  • 50 g oleje
  • 6 g prášku do pečiva
  • špetku soli

 

Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme s polovinou cukru a špetkou soli do tuha. 

Žloutky s druhou polovinou cukru vyšleháme do světlé pěny.

K této hmotě střídavě přiléváme olej a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, případně i s kakaem.

Na závěr zlehka vmícháme sníh z bílků.

Těsto vylijeme na klasický plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 12 - 15 minut.

Po upečení vyndáme a necháme vychladnout.

 

Mezitím si připravíme tvarohový krém. 

 

Suroviny na krém:

 

Všechny suroviny umístíme do mixéru a ušleháme do tuhé konzistence.

Vychladlý piškot odřízneme od okrajů plechu, otočíme a stáhneme pečicí papír. Vrátíme ho zpátky na plát a opět otočíme tak, aby ležel na uvolněném papíru.

Pak piškot rovnoměrně pomažeme připraveným tvarohovo šlehačkovým krémem.

 

Suroviny na polevu:

 

Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a přidáme olej. Dobře rozmícháme a naneseme na tvarohový krém. Pomocí paletového nože rovnoměrně rozprostřeme.

Bílou čokoládu také rozpustíme. Stačí v mikrovlnné troubě, ale je třeba rozehřívat ji pomalu, aby se nepřipálila. Když je tekutá, vložíme ji do malého igelitového sáčku, ustřihneme růžek a nastříkáme do hořké čokolády vodorovné čáry.

Poté si vezmeme špejli a kolmo k bílým čarám zamísíme bílou čokoládu do tmavé. Špejli vedeme pokaždé opačným směrem. Ze shora dolu a zdola nahoru. Vytvoří nám to krásný efekt špiček.

 

 

Plech vložíme do lednice a necháme ztuhnout.

Poté pomocí nahřátého nože nakrájíme na 12 dílů.

 

přihlaste se k našemu
NEWSLETTERU
Chcete dostávat novinky, akce a další informace přímo do emailu?
Přihlašte se k odběru.