Dekorační cukr isomalt v perličkách na vytváření litých, modelovaných, tažených nebo foukaných jedlých dekorací z karamelu.
Při dodržení výrobního postupu vzniká nezaměnitelný efekt lesklého skla. Možno rozpouštět bez přidání vody. Po roztavení lze barvit (nejlépe gelovými barvami) a ochucovat ovocnými pastami, případně lze obarvit již hotovou dekoraci sprejem nebo práškovými barvami.
Jednou zpracovaný isomalt je možné znovu tavit. Aby se zabránilo jeho křehnutí v důsledku ztráty vnitřní vlhkosti, postačí přidat několik kapek vody.
Použití: Perličky isomaltu rozopuštíme v hrnci dokud nezmizí všechny vzduchové bublinky, aniž bychom přidávali vodu nebo jiné ingredience. Nádobu s rozpuštěným isomaltem chladíme ve studené lázni, a při tom přidáváme na 1 kg isomaltu cca 10 ml vody, kterou můžeme v této fázi obarvit. Po zchlazení nalijeme hmotu na modelovací silikonovou podložku a můžeme začít modelovat pod lampou. Jednou zcela rozpuštěné perly mohou být rozehřáty opakovaně. Pokud však rozehříváme hmotu příliš často, příliš dlouho nebo při teplotách přes +150°C, výrobek bude výrazně křehčí. Při opakovaném rozehřívání proto doporučujeme přidat opět několik kapek vody.