Pomůcka profesionálních cukrářů i pro Vás! Takové želé, které znáte u zákusků z cukrárny, si nyní můžete připravit jednoduše i sami doma.
Extra silné cukrárenské želé je rostlinného původu a je vyrobené na bázi agaru. Vytvoříte z něj vysokou a pevnou vrstvu želé na dorty, zákusky či jiné moučníky. Příprava je jednoduchá - stačí smíchat s 0,5 l tekutiny a 1 minutu povařit. Takové želé, které znáte u zákusků z cukrárny, si nyní můžete připravit jednoduše i sami doma.
Cukrárenské želé je vhodné pro silné vrstvy, drží pevně. Použít můžete vodu anebo ovocnou šťávu. Z jednoho sáčku připravíte 0,5 l želé.
Použití: Obsah sáčku smícháme s 5-6 lžícemi cukru (80 g), přidáme 500 ml tekutiny. Přivedeme do varu a vaříme asi 1 minutu. Odstavíme z plotny a za občasného míchání necháme asi 10 minut chladnout. Ještě vlažným želé zajileme ovoce na dortu. Korpus je nutné před nanesením želé potřít např. krémem debo džemem. Pokud želé před použitím příliš ztuhne, můžeme ho znovu rozehřát.
Složení: cukr, želírující látka 38% (agar), kyselina (kyselina citronová), barviva (karoteny, karmíny)
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 252 kJ/59 kcal, tuky 0 g (z toho nasycené 0 g), sacharidy 15 g (z toho cukry 14 g), bílkoviny 0 g, sůl 0,01 g