Krtkův dort Dr. Oetker si našel své milovníky jak v řadách dětí, tak i dospělých. Vynikající dort na oslavu narozenin nebo k nedělní kávě. Originální dort pochází z tvořivé kuchyně Dr. Oetker. Lahodný kakaový korpus, šlehačková náplň a banány – to je kombinace, které nejde odolat!
Balení obsahuje: 250 g směsi na korpus, 100 g směsi na náplň, 60 g čokoládových vloček
K tomu přidáte: Na těsto - 100 g měkkého margarínu nebo másla, 2 veljce (velikost M), 75 ml mléka (7 polévkových lžic). Na náplň - 3 banány, 500-600 ml vychlazené smetany ke šlehání, 100 ml studené vody.
Příprava těsta: Směs na těsto, margarín nebo máslo, vejce a mléko dáme do mísy. Šleháme elektrickým ručním šlehačem, nejprve na nejnižším stupni, pak na nejvyšším stupni asi 3 minuty. Těsto vložíme do tukem vymazané dortové formy (doporučujeme 26 cm), uhladíme a pečeme 35-40 minut (elektrická trouba 170°C, horkovzdušná trouba 150°C, plynová trouba střední stupeň). Po upečení oddělíme okraj formy a korpus necháme vychladnout.
Úprava korpusu: Po vychladnutí oddělíme dno formy a korpus položíme na dortový podnos. Pomocí lžičky vydlabeme do hloubky 1/2 cm. Ponecháme 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce nahrubo rozdrobíme.
Příprava náplně a zdobení dortu: Banány oloupeme, podélně rozpůlíme a plochou stranou uložíme na vyhloubený korpus. Smetanu ke šlehání vyšleháme do tuha. Směs na náplň dáme do větší mísy a přidáme odměřené množství vody. Mícháme 1/2 minuty ručně metličkou. Poté ihned ve dvou fázích přimícháme šlehačku a nakonec čokoládové vločky. Šlehačkovou náplň navršíme na korpus kopulovitě až ke kraji a posypeme rozdrobeným korpusem. Necháme v ledničce asi 3 hodiny ztuhnout.
Složení: cukr, pšeničná mouka, čokoládové vločky 13% (cukr, kakaová hmota, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kakaové máslo, emulgátor (lecitiny), mléko), pšeničný škrob, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku 3,4%, emulgující složka (rýžový škrob emulgátor (estery polyglycerolu s mastnými kyselinami, mono- a diglyceridů mastných kyselin, polyoxyethylensorbitanmonooleát)) kypřicí látky (dihydrogendifosforečnan sodný, hydrogenuhličitan sodný), jedlá želatina, dextróza, glukózový sirup, modifikovaný bramborový škrob, aroma, zahušťovadlo (karboxymethylcelulóza). Může obsahovat stopy lupinové mouky.
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 1056 kJ/253 kcal, tuky 15 g (z toho nasycené 8,4 g), sacharidy 26 g (z toho cukry 18 g), bílkoviny 3,5 g, sůl 0,39 g