Dr. Oetker Puding Karamel patří k tradičním a osvědčeným výrobkům společnosti Dr. Oetker. Tradice pudingů sahá do roku 1923, kdy začala jejich výroba v Brně. Puding s karamelem najde své uplatnění kromě přípravy pudingových a dezertních pohárů i jako přísada do jemných tmavých korpusů, jako krém do zákusků a dortů nebo ve formě teplého nápoje.
Použití (na 1/2 l mléka): Obsah sáčku dobře rozmícháme v 1/3 připraveného mléka. Do zbylých 2/3 mléka přidáme 2-3 polévkové lžíce cukru (20-30 g) a mléko přivedeme k varu. Do vroucího mléka pomalu vlijeme připravenou směs a za stálého míchání povaříme ještě asi 1 minutu. Hotový puding nalijeme do misek nebo formiček vypláchnutých studenou vodou a necháme ztuhnout.
Složení: kukuřičný škrob, karamelový prášek 2,4%, karamelizovaná sacharóza, aroma, jedlá sůl, barvivo (karoteny). Může obsahovat stopy mléka a skořápkových plodů.
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 367 kJ/87 kcal, tuky 1,4 g (z toho nasycené 0,9 g), sacharidy 16 g (z toho cukry 9,6 g), bílkoviny 2,9 g, sůl 0,12 g