Dekorační cukr isomalt v perličkách na vytváření litých, modelovaných, tažených nebo foukaných jedlých dekorací z karamelu.
Po roztavení lze barvit (nejlépe gelovými barvami) a ochucovat ovocnými pastami, případně lze obarvit již hotovou dekoraci sprejem nebo práškovými barvami. Jednou zpracovaný isomalt je možné znovu tavit.
Použití: Rozpouštějte buď v mikrovlnné troubě (cca 700W v žáruvzdorné misce) nebo v hrnci do 170°C. Ismolat míchtejte každých 20-30 vteřin, dokud se úplně nerozpustí. Následně dejte misku s isomaltem do nádoby s malým možstvím studené vody na cca 10 vteřin. Poté můžete isomalt barvit a zpracovávat podle potřeby.
Složení: isomalt E953
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 970 kJ/233 kcal, tuky 0 g (z toho nasycené 0 g), sacharidy 97 g (z toho cukry 0 g), bílkoviny 0 g, sůl 0 g