Směs pro přípravu pudinkového krému za studena, vhodný do krémů cukrářských výrobků i jako náplň do pečených výrobků.
Základní receptura: 1000 g Vanilmix, 2800 g voda (studená). Do Vanilmixu za stálého míchání metlou vlijeme celé množství vody, hmotu vymícháme do hladka a poté necháme 10 min. odstát.
Složení: cukr, modifikovaný škrob E1414, mléko sušené plnotučné, sušená syrovátka, zahušťovadlo E401, želírující látky (E516, E450iii), sušený mléčný výrobek (laktóza, mléčná bílkovina, rostlinný a živočišný tuk, sušený kukuřičný sirup, hydrogenovaný rostlinný olej, aroma), barvivo E160a, aroma
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 1616 kJ/385 kcal, tuky 2,42 g (z toho nasycené 1,55 g), sacharidy 86,47 g (z toho cukry 62,23 g), vláknina 0,83 g, bílkoviny 4,65 g, sůl 1,12 g