Příprava sněhového těsta nebyla nikdy jednodušší!
Prvotřídní 100% sušené, pasterizované vaječné bílky z chovů slepic ve volném výběhu. Praktické použití na pečení i vaření. V práškovém stavu jako zdroj kvalitního proteinu pro přípravu koktejlů a kaší. Po vyšlehání s vodou použít jako čerstvý bílek pro přípravu polevy či sněhového těsta bez nutnosti oddělovat žloutky. Balení odpovídá 5 čerstvým bílkům.
Použití: Pro obnovení 1 bílku přidáme postupně 3 polévkové lžíce vody ke 3 g sušeného bílku (1-2 čajové lžičky) a šleháme metličkou, dokud nevznikne hladká směs bez hrudek. Obnovený bílek použijeme v receptech stejně jako čerstvý.
Sněhové pusinky: Obsah sáčku se 150 ml vody důkladně vyšleháme šlhačem alespoň 5 minut. Poté za stálého šlehání postupně přidáváme 250 g cukru a šleháme, dokud se nezačnou tvořit ostré špičky. Tuhým sněhem naplníme cukrářský sáček a na plechu vyloženém papírem na pečení tvoříme pusinky. Vložíme do trouby a sušíme 1,5 až 2 hodiny v elektrické troubě při 110°C nebo v horkovzdušné troubě při 90°C.
Složení: sušený pasterizovaný vaječný bílek. Může obsahovat stopy vaječného žloutku, mléka, lupinové mouky a lepku.
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 1600 kJ/381 kcal, tuky 0 g (z toho nasycené 0 g), sacharidy 0 g (z toho cukry 0 g), bílkoviny 84 g, sůl 3,14 g