Jemný kukuřičný škrob bez lepku
Gustin je tradičním výrobkem firmy Dr. Oetker a to již od roku 1898. Tento produkt je již přes sto let oblíbeným výrobkem hospodyněk pro své mnohostranné použití, např. ke zjemnění koláčů a dortů, k zahuštění polévek a omáček, k přípravě dortových náplní.
Zjemnění těsta: Pro zjemnění piškotového těsta můžeme nahradit až 1/3 hmotnosti mouky škrobem Gustin.
Zahuštění omáčky: Pro zahuštění omáčky přidáme na 700 ml tekutiny asi 50 g škrobu Gustin rozmíchaného v 50 ml vody a necháme asi 3 minuty povařit.
Složení: kukuřičný škrob
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 1513 kJ/356 kcal, tuky 0,6 g (z toho nasycené 0 g), sacharidy 88 g (z toho cukry 0 g), bílkoviny 0,5 g, sůl 0,18 g