Voňavá směs prvotřídního koření (skořice, hřebíček, koriandr, fenykl, anýz, nové koření, muškátový květ, muškátový ořech, badyán) pro přípravu vánočního pečiva, perníčků, medovníků, perníku i jako koření do povidel a jiných receptů.
Perníčky: V míse utřeme 2 vejce, 140 g moučkového cukru a 100 g změklého másla. Přidáme 2 polévkové lžíce tekutého medu a 3-4 kávové lžičky Perníkového koření Dr. Oetker a krátce zamícháme. Poté přidáme 400 g hladké mouky, 1 kávovou lžičku Jedlé sody Dr. Oetker a ručně vypracujeme hladké těsto. Necháme asi 30 minut v chladničce odpočinout. Na pomoučené pracovní ploše těsto vyválíme na silnější plát. Formičkami vykrajujeme různé tvary, které dáváme na plech vyložený papírem na pečení v dostatečné vzdálenosti od sebe. Pečeme asi 8 minut v předehřáté troubě při 180 °C. Perníčky po vychladnutí ozdobíme.
Složení: skořice, hřebíček, koriandr, fenykl, anýz, nové koření, muškátový květ, muškátový ořech, badyán. Může obsahovat stopy mléka, lupinové mouky a lepku.