Italské Soffritto umí dodat maximum chuti výrazným masům, jako je pečeně nebo dušené hovězí maso a je ideální při přípravě omáček, polévek a pokrmů z mořských plodů. Při přípravě rizota je naprostou nezbytností.
Co je to vlastně SOFFRITTO?
Sofrito je aromatická směs zeleniny, bylinek a koření, která se používá k ochucení luštěnin, ryb, masa, rýže nebo omáček. Má za sebou staletou historii - první zmínka o sofritu byla nalezena v kuchařce "Libre de Sent Soví", která byla napsána přibližně v roce 1324 a obsahuje recepty z katalánské oblasti Španělska. Sofrito je španělské slovo, které znamená "lehce smažený". Recept a použití Soffritta posléze převzalo celé Středomoří. V italské kuchyni se z nakrájené cibule, mrkve a celeru dělá battuto, které se pak po pomalém vaření/smažení na olivovém oleji mění na soffritto. Zelenina musí být nakrájena na stejně velké kousky, aby se rovnoměrně uvařila a musí se smažit na mírném ohni na oleji a/nebo másle asi 15-20 minut, dokud nejsou všechny kousky dozlatova.
Tuto zdlouhavou práci vám usnadní naše SOFFRITTO BAUER v kostce.
- BEZ glutamátu sodného
- BEZ lepku
- BEZ laktózy
- BEZ hydrogenovaných tuků
- BEZ přidaných cukrů
- S jodizovanou mořskou solí
POUŽITÍ:
Rozpusťte 1 kostku Soffritto Vegetable (10 g) v troše oleje nebo vody v hrnci a připravte si základ pro svůj pokrm. Poté pokračujte v přípravě masa, ryb, zeleniny nebo omáček podle svého oblíbeného receptu a ke konci vaření zkontrolujte, zda je třeba přidat sůl.
SLOŽENÍ:
Jodizovaná mořská sůl: 42,7%, certifikovaný udržitelný palmový olej (RSPO), dehydrovaná zelenina v různém množství (mrkev, cibule, brambory, petržel, pórek, celer, česnek, rajčata): 16 %, kvasnicový extrakt, rozmarýn.
Obsahuje alergeny: celer.
Výrobek je hygroskopický, skladujte ho na chladném a suchém místě. Trvanlivost 36 měsíců.