Lahodný čokoládový dort s vláčným čokoládovým korpusem a jemně nadýchaným krémem z čokoládové pařížské šlehačky je kombinací pro ty největší mlsouny. Porce poctivého čokoládového dortu nejen zasytí, ale vykouzlí na tváři spokojený úsměv i v té nejhorší náladě.
Balení obsahuje: 450 g směsi na vláčný korpus, 100 g směsi na lehký pařížský krém
K tomu přidáte: Na korpus - 260 ml vody, 30 ml oleje (3 polévkové lžíce), 1-2 vejce (velikost M). Na krém - 400-500 ml smetany ke šlehání
Příprava krému: Obsah sáčku se směsí na krém vysypeme do hrnce. Přilijeme smetanu ke šlehání, za stálého míchání přivedeme do varu a 1 minutu povaříme. Odstavíme z plotny, necháme trochu zchladnout, poté vložíme do chladničky a necháme minimálně 3 hodiny vychladnout. Nejlépe je nechat pařížskou smetanu vychladit přes noc.
Příprava korpusu: Obsah sáčku se směsí na korpus vysypeme do mísy, přidáme vodu, olej a 1 nebo 2 vejce. Těsto vymícháme vařečkou nebo metličkou do hladka. Hladké těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy (doporučujeme 26 cm), vložíme do trouby a pečeme 35-40 minut (elektrická trouba 150°C, horkovzdušná trouba 130°C, plynová trouba dtřední stupeň).
Dokončení dortu: Upečený korpus necháme vychladnout a poté jej jednou podélně překrojíme. Vychlazenou pařížskou smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni do tuha. Polovinou pařížské šlehačky potřeme spodní díl korpusu, přikryjeme vrchním dílem korpusu a zbytkem šlehačky potřeme vrch a okraje dortu.
Složení: pšeničná mouka, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, čokoládové kousky 7% (cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, emulgátor (lecitiny), mléko, aroma), kypřicí látky (dihydrogendifosforečnan sodný, hydrogenuhličitan sodný), jedlá sůl, vláknina, aroma. Může obsahovat stopy lupinové mouky.
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 1087 kJ/260 kcal, tuky 15 g (z toho nasycené 8,4 g), sacharidy 27 g (z toho cukry 16 g), bílkoviny 4,5 g, sůl 0,48 g