Rostlinný želírovací přípravek na zavařování džemů a marmelád. Jeden balíček vystačí na 2000 g ovoce, ke kterému se přidává 700 až 1000 g cukru v závislosti na zralosti ovoce či na preferovaném obsahu cukru v připravovaném džemu. Obsahuje citrusový pektin a je 100% rostlinného původu. Je možné ho kombinovat s řepným i třtinovým cukrem. Výrobek neobsahuje žádné konzervanty.
Použití: 2 kg očištěného ovoce, nakrájeného na malé kousky nebo rozemletého, dáme do většího hrnce. Množství cukru zvolíme v závislosti na požaqdované sladkosti džemu. Pro méně sladký džem použijeme 0,7 kg, pro sladší džem 1 kg cukru. Obsah balíčku Pektinu smícháme s 2 lžícemi cukru a přidáme k ovoci. Pektin přidáváme vždy před cukrem! Za stálého míchání přivedeme do varu a asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru a opšt přivedeme do varu. Za stálého míchání a probublávání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Vmícháme 1-2 lžičky kyseliny citronové. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených suchých sklenic. Sklenice pečlivě uzavřeme víčky a otočíme dnem vzhůru asi na 5 minut.
Složení: želírující látka standardizovaný pektin E440 (pektin, dextróza). Může obsahovat stopy lupinové mouky a lepku.