Želatina v plátcích je v kuchyni všestranným pomocníkem. Je vhodná na sladké i slané variace pokrmů - ať máte chuť na ovocné, jogurtové, smetanové nebo tvarohové želé, pevné dortové krémy nebo preferujete aspiky. Balení obsahuje 6 plátků (celkem 10 g), které vystačí na želírování 0,5 l tekutiny.
Příprava krémů, náplní a vaječné tlačenky: Do menšího hrnce dáme 4-5 polévkových lžic vody, přidáme plátky želatiny a necháme asi 10 minut nabobtnat. Za stálého míchání zahřejeme (nevaříme) až do úplného rozpuštění želatiny. Okamžitě přidáme 2 lžíce krému/ovocné šťávy/směsi na tlačenku a metličkou nebo vařečkou zamícháme. Vmícháme zpět do krému/ovocné šťávy/směsi na tlačenku. Dále zpracujeme podle konkrétního receptu.
Příprava rosolů a aspiku: Plátky želatiny zalijeme 0,5 l studené vody nebo nálevu a necháme asi 10 minut nabobtnat. Za stálého míchání zahřejeme (nevaříme) až do úplného rozpuštění želatiny. Želatinu necháme mírně vychladnout a ještě vlažnou ji použijeme podle konkrétního receptu.
Složení: jedlá vepřová želatina