Želatinový ztužovač můžete používat místo klasické želatiny. Příprava je rychlá a jednoduchá. Žádné zahřívání, Želatinový ztužovač připravíte za studena! Stačí zamíchat se 100 ml vody a přidat do krému nebo náplně. Ztužovač je vhodný do šlehačky, jogurtové, smetanové či tvarohové náplně, nebo taky do ovocné náplně.
Použití: Smetanu ke šlehání vyšleháme dotuha, jiné výše uvedené suroviny zamícháme dohladka. Obsah sáčku nasypeme do větší misky, přidáme 100 ml vlažné vody a metličkou intenzivně mícháme asi 1/2 minuty. Ihned po částech přidáme šlehačku nebo jiné předem připravené suroviny. Důkladně vařečkou nebo metličkou promícháme. Podle chuti dosladíme a dochutíme. Krém naneseme na upečený korpus, nebo použijeme dle vlastního receptu. Necháme v chladničce ztuhnout (asi 2 hodiny).
Složení: cukr, dextróza, jedlá želatina 16%, modifikovaný bramborový škrob, zahušťovadlo karboxymethylcelulóza
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 1629 kJ/383 kcal, tuky 0 g (z toho nasycené 0 g), sacharidy 79 g (z toho cukry 65 g), bílkoviny 16 g, sůl 0,19 g